Referans Referans Referans Referans Referans


Bilgilendirme ve Danışma Hizmetleri Başladı

Caritas tarafından desteklenen Göçmenler Sağlık Merkezi ile işbirliği sonucu başlatılan kadınlara yönelik destek, bilgilendirme ve danışma hizmetleri start aldı. Köln’de faaliyet gösteren ATİB üyesi iki derneğimiz bünyesinde gerçekleştirilen ilk toplantılarda Sosyal Pedagog Necla Demirci ve Sosyal Psikolog Satı Arıkpınar kadınları kendi alanlarında bilgilendirdiler.


Bilgilendirme ve Danışma Toplantısına katılarak kısa bir konuşma yapan ATİB Kadın Kolu Başkanı Hacer Diker "Derneklerimizin hemen hemen tamamında kadın kolları oluşturmaya başladık. Ekim ayında NRW Bölgesi Kadın Kolları olarak Köln’de buluştuk ve sorunlarımızı ele aldık. ATİB dini faaliyetlerinin yanı sıra kültürel ve toplumsal alanlarda da hizmet vermektedir. Ayrıca, ilerde bünyemizde oluşturduracağımız bir birim ile aile ve sosyal danışmanlık alanlarında danışmanlık hizmetleri sunmayı hedeflemekteyiz. Ancak Alman kuruluşları ile işbirliği yaparak bu çalışmayı şimdiden başlatmak ve sorunlarının çözümünde Türk kadınlarına kendi anadillerinde yardımcı olmak istedik" dedi.

Sosyal Pedagog Demirci, anne ve babaların Alman eğitim sistemini yeterince tanımadıkları için çocukların mağduriyet yaşamalarına sessiz kaldıklarını belirterek çocuklara nasıl destek olunabileceği konusunda bir sunum yaptı. Göçmenler Sağlık Merkezi yetkilisi Satı Arıkpınar ise son yıllarda Türk kadınları arasında psikolojik rahatsızlıkların hızla artmasına dikkat çekti. Arıkpınar "Alman sağlık sistemi karmaşıktır. Bu nedenle mağdurlar ve onların yakınları bilgi, danışmanlık ve destek ararlar. Bize başvuran kimselere ilk psikoterapik müdahale imkanı sunuyor ve gerekirse psikoterapi tedavisi için aracılık yapıyoruz. Eş, çocuk ve çevredeki insanlarla iletişim problemlerinde; endişe, bunalım, kaygı, ve mobbing gibi durumlarda herkese anlatamadığınız, paylaşamadığınız, bunaldığınız konuları içinizi boşaltıp rahatlatabileceğiniz bir ortam arıyorsanız, size yardımcı oluyoruz." dedi. Daha mutlu ve huzurlu bir yaşam için kadınların kendilerini daha iyi tanımak, ruhsal yapılarının sınırlarını, güçlü ve zayıf yönlerini fark etmeleri gerektiğini belirten Sosyal Psikolog Arıkpınar, özellikle ‚depresyon‘ konusunda dinleyenleri uyardı ve verdiği örneklerle onları aydınlattı. Hayatın zorluklarıyla başetmenin, düşünce ve davranışları yeniden gözden geçirmenin, gerekirse psikolojik destek almanın şart olduğunu söyledi.

Toplantı bitiminde konuklara teşekkür eden ATİB Kadın Kolu Başkanı Hacer Diker; „Benzer toplantılar başka uzmanlar ve başka konular altında diğer derneklerimizde devam edecek“ müjdesi verdi.


bilgilendirme-ve-danisma-hizmetleri-basladi