|
Müslüman Azınlığı Karalamaktan Vazgeçin... |
|
|
|
|
Geçtiğimiz günlerde, İsviçre’de minare yapımını refaranduma götüren ve %57 civarında bir oy oranıyla yasak getiren gelişmelerle ilgili, ATİB Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çubukcu aşağıdaki basın açıklamasını yaptı:
Avrupa Göçmen Müslümanlarına karşı son yıllarda giderek artan karalama kampanyaları, her ülkede farklı kılıflar ve bahanelerle kendini gösteriyor. Mesela, camilerinizi arka sokaklardan, kenar semtlerden merkeze, herkesin görebileceği yerlere taşıyın, diyen Almanya’da; merkezde yapılmak istenen camilere bu sefer de, başka bahanelerle karşı çıkılmaktadır.
Zaten tamamında sadece dört tane minareli cami bulunan İsviçre’nin, referandum yoluyla minare yapımına yasak getirmesine ortam hazırlayan başka etkenler ve başka ülkeler var. Özellikle İslamafobicilerin etkili oldukları Hollanda, Avusturya ve Almanya gibi ülkelerdeki Anti-Müslüman oluşumlar, İsviçre’de resmen tezahür etti.
Yıllardan beri kendi içindeki müslüman azınlığı düşman gibi gösteren bu zihniyete karşı düşüncelerimizi ATİB olarak değişik vesilerle kamuoyuyla paylaşmıştık. Başkalarına demokrasi, insan hakları, hoşgörü ve farklı kültürlerle birlikte yaşama dersi verenlerin şimdi aynayı kendilerine tutma zamanıdır.
Şimdiye kadar dünyada estirilen İslam düşmanlığına yelken açanlar, şimdi sadece 400 bin müslümanın yaşadığı İsviçre’de bunun neticesi olarak küçük çaplı bir fırtına biçtiler. Asıl korkulması gereken olay ise; dört milyon civarında müslümanın yaşadığı bir ülke olan Almanya’da da İsviçre benzeri bir referanduma gidilirse, çıkması muhtemel neticedir. İşte böylesi bir neticenin, Almanya’da Anti-Müslüman kasırgası estirmesinden son derece endişeliyiz.
İsviçre’deki minare yasağı oylaması, insan haklarına ve din özgürlüğüne indirilmiş büyük bir darbedir. İsviçre’nin diğer Avrupa ülkelerine, özellikle Almanya’ya bir örnek teşkil etmemesini temenni ediyoruz. Birlikte yaşadığı toplumun ayrılmaz bir parçası haline gelen müslüman azınlığa karşı yürütülen ayırımcılığa ve karalamalara nihayet son verilmelidir.
|
|
Perşembe, 03 Aralık 2009 23:57 tarihinde güncellendi |